logo
Home
Wie zijn wij?
Bestuur
Optredens
Foto's optredens
Foto's feestavonden
Nieuwe leden
Jarigen
Liedjes repertoire
Kerst repertoire

Geschiedenis van "De Bollen Mina's"

Drie enthousiaste vrouwen hebben het klaargespeeld om dit koor op te richten op 2-2-2002 in museum De Zwarte Tulp in Lisse. Met de nodige strubbelingen die er altijd in het begin zijn, staat er nu een koor dat er zijn mag!  vijfendertig  gezellige en vrolijke vrouwen van middelbare leeftijd en zingen het hoogste lied binnen het koor.
De naam De Bollen Mina's danken wij aan de goede (maar toch tevens zware tijden) van weleer in de Duin en Bollenstreek. Vroeger werden de bloembollen nog met de hand gerooid op de velden. Mannenwerk uiteraard.................... En de bloembollen werden daarna door vrouwen en jonge kinderen gepeld in koude en tochtige schuren. Zwaar werk! En omdat zij aan de peltafels zaten te pellen, zongen zij bij het werk het hoogste lied. Dat gaf warmte en de nodige gezelligheid. Dus eigenlijk is de naam De Bollen Mina's een groot eerbetoon aan deze vrouwen, die zo met elkaar al zingende, menig bolletje hebben gepeld.

Wat willen wij?
Zingen Natuurlijk! en
u een gezellige middag/avond aanbieden.
Ons streven is om zo veel en zo vaak mogelijk te mogen optreden in verzorgingscentra of andere zorginstellingen. Of bij een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld winkeliers festiviteiten, receptie, voor elke gelegenheid waar u een feestelijk en kleurrijk tintje aan wil geven, daar willen wij van de partij zijn!
 
Wat bieden wij?
Een grote keuze uit ruim 100 liedjes, die bij velen in de smaak vallen, bv: Daar bij die molen,  De wandelclub, Droomland,  Het Dorp, aan de Waterkant, De Kleinste, Sarina, Middellandse zee enz... 
 
Of een onvervalste Amsterdamse smartlap zoals: Mijn wiegie was een stijfselkissie, de Amsterdamse grachten, bij ons in de Jordaan.
 
Maar ook mooie Engelse liedjes: True Love, The Rose, Love changes everything, Morning has broken, Fly me to the moon, Sentimental journey en Que sera sera staan op het repertoire, met natuurlijk onze leuke uitsmijter die wij u niet verklappen. 
 
Ook hebben wij een leuk Kerstrepetoire met zo'n 42 verschillende kerstiedjes deze kunnen wij u aanbieden bij of tijdens uw kerstlunch,brunch of diner..
 
 Heeft u interesse, heeft u nog data vrij voor een optreden? Neem dan contact met ons op!
 
                                          
                                               
 
                                               
 
                                                  
                                      

 


                                              
 


 

Top